Sant Boi, ciutat de la salut mental

logo santboi salut mental

L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat està liderant des de l’any 2008  un projecte de Salut Mental comunitària amb la implicació dels diferents agents comunitaris sota el referent de “Clúster de  Salut Mental de Catalnunya”.  La raó de ser del Clúster de Salut Mental de Catalunya és oferir a les persones que pateixen malalties mentals i a les seves famílies un espai on convergeixin la investigació, l’ensenyament i el guariment d’aquestes patologies.

El Clúster de Salut Mental de Catalunya es planteja com una concentració geogràfica d’empreses, serveis i institucions interconnectats que comparteixen els reptes estratègics de l’assistència, la formació, la recerca i la creació de sinèrgies.

Sant Boi ha mantingut, durant més d’un segle i mig, una relació privilegiada amb la salut mental. El Manicomi de Sant Boi va ser fundat pel Dr. Antoni Pujadas i Mayans al 1854. El centre que va fundar en un abandonat convent de servites de la llavors petita vila rural de Sant Boi va ser objecte de grans elogis en l’època, per la seva modernitat en la concepció assistencial i en els espais físics. Consulteu tota la informació d’actualitat en matèria de salut mental comunitària